Meer dan alleen architecten..
Lees meer over ons

Deskundige afhandeling monumentenaanvraag

Wadman is betrokken geweest bij veel verschillende bouwprojecten met monumenten, onder andere in Amsterdam. We beschikken binnen ons bureau dan ook over alle kennis en ervaring om een monumentenaanvraag deskundig te behandelen. In opdracht van de pandbezitter beoordelen wij de gewenste aanpassingen aan het object in het licht van de archeologische aspecten, de effecten op de monumentale structuur en esthetica van het object en de invloed op het stad/dorpsgezicht. Dit om uw monumentenaanvraag op voorhand in overeenstemming te brengen met de regels en richtlijnen die de gemeente hanteert.

 

Monumentenaanvraag - voor particulieren, bedrijven en gemeenten

Bij de behandeling van de monumentenaanvraag door de gemeente wordt vaak een beroep gedaan op een onafhankelijke Commissie voor Welstand en Monumenten. Uw monumentenaanvraag wordt door deze commissie getoetst op de normen die zijn omschreven in de monumentenwet 1988. Wadman heeft de ervaring om het proces van zo'n monumentenaanvraag met de verschillende betrokken geledingen tot een goed einde te brengen. Ook gemeenten kunnen ons overigens in de arm nemen bij een ingediende monumentenaanvraag voor een onafhankelijke toets aan de monumentenwet en aan de archeologische, historische en esthetische grondslagen.

 

Uw monumentenaanvraag - wij doen het graag

Behouden van het waardevolle en wonen en werken naar hedendaagse maatstaven. Dat is wat wij en onze opdrachtgevers bij de behandeling van een monumentenaanvraag gemeen hebben. Door onze jarenlange ervaring is er binnen het bureau veel kennis van historische bouwmaterialen en -methoden en kan uw monumentenaanvraag vakkundig worden begeleid.
Met onze Noord-Hollandse nuchterheid zorgen we graag voor een laagdrempelig klimaat, waardoor u altijd welkom bent voor advies waar het uw monumentenaanvraag betreft.